Начало За нас Реклама Контакти

Какво ще опитате на WiFo

Снимка за Какво ще опитате на WiFo

Остават по малко от десет дни до второто издание на WiFo – форумът, на който ще говорим за вино и храна. На 12 април от 11.00 часа в Sopharma Business Towers 12 лектора ще споделят своите идеи и възприятия за кулинарната и винената култура. Със сигурност толкова говорене за храната и виното не може да мине без тях самите. Затова на партерния етаж на търговския център на Кулите ще бъде обособен пазар-изложение на храни и напитки, като всеки участник във форума ще може да се възползва от тях.

Очаквайте на изложението да се запознаете или да се срещнете отново с:

Анандас – кулинарно ателие, което се е специализирало в приготвянето на здравословни десерти, включително веган и сурови, хляб с квас и вкусни и полезни предложения з аобяди вечеря.

Vanilla Kitchen – сладкарско ателие, в което се изработват сладкиши само от растителни продукти, но без маргарин, бяла захар и бяло брашно и палмова мазнина. Тортите може да са дори без глутен или напълно сурови.

Гайо – единственият български производител на ръчен шоколад от първата до последната стъпка, от суровите какаови зърна до готовото шоколадово блокче. Мария и Венсан Гайо са едни от говорителите на второто издание на WiFo.

Ломо – перуанският ресторант в София. Шеф Карлос Портен ще представи вкусни произведения от кухнята на родната му страна, за която ще научите повече и от документалния филм “Перу на вкус: кухнята като социално оръжие”. Единствената прожекция в България започва в 18.00 часа, половин час след края на WiFo лекциите.

My Gourmet Cafe – компанията e специализирана в печенето и доставянето на гурме кафе от сорта арабика, отгледано в плантации във високопланински райони, където са най-подходящите климатични условия. Вносът е директно от производители от целия свят.

Пивотека – страстта към крафт бирата е в основата на този малък бизнес за внос на качествено пиво. Маркетинг подходът на двамата съдружници включва дегустации и директен контакт с бъдещите клиенти, затова очаквайте и потърсете от тях полезна информация за новия за България бирен тренд.

Винарска изба „Росиди“ – сливенската изба е една от новите звезди на българското винарство и залага както на традиционните, така и на новаторски техники за винифициране. В собствените лозя те отглеждат гевюрцтраминер, шардоне, пино ноар, каберне совиньон и мерло.

Сариева къшла – традиционната мандра в родопското село Борино се е специализирала в приготвянето на кашкавал от мляко от каракачански овце, като някоиот происведените пити се оставят да отлежават повече от 1 година.

Конвивиумът т.е. местната общност на Slow Food в София ще представи един от най-големите проекти на световната организация: Съкровищницата на вкусове е каталог на застрашените храни, в който България засега участва с 20 продукта. Някои от тях ще може да видите на щанда на Slow Food. 

 

Билети за WiFo може да закупите от vintageclub.bg 

 

Подробна информация за форума може да намерите на wifo.bg

от Меню Апр. 2014
Коментари