Начало За нас Реклама Контакти

Нов онлайн магазин за баварска бира

Снимка за Нов онлайн магазин за баварска бира

В петък отвори врати, пардон, стартира онлайн, новият електронен магазин pivoteka.bg. В него ще намерите крафт бира от две почти неизвестни в България баварски марки - Kamba Bavaria и Schneider Weisse. 

Крафт е бира, приготвена в микропивоварна, с усет и голямо внимание към суровините. Обикновено те са само малц, хмел, вода и мая, но умелото съчетаване на различните им варианти, както и използването на различните стилове бира са в състояние да създадат огромен набор от вкусове, аромати, цветове и плътност. А когато бирата се сервира и с храна, възможностите стават неизброими. Да не забравяме, че с бира може и да се готви. Биреният свят е не по-малко необятен от винения, но първият едва наскоро започна да набира сили в България, приятно повлиян от световната тенденция на домашната и крафт бира.

Пивотека.бг предлага нетипични за южната германска провинция продукти на създадената през 2008 г. Camba Bavaria, сред които предложения в класически стилове като pale ale, amber ale, dry stout, както и почти забравения в Европа India pale ale.

Schneider Weisse пък залага на почти двувековна традиция в производството на пшенична бира, като рецепта от началото на 19 век се използва и до днес.

Освен от Пивотека, може да опитате тези бири и в някой столични барове и клубове.

от Меню Ноем. 2013
Коментари