Начало За нас Реклама Контакти

6 начина да сготвим пъстърва

Снимка за 6 начина да сготвим пъстърва

Пъстървата си съперничи с доста други речни риби за първенството по вкусови качества. Месото и е фино - и като структура, и като аромат, и обикновено се предлага печена на скара. Но шеф-готвачът на menumag.bg Ивелина Иванова е създала многобройни рецепти за тази планинска риба. Ето 6 от най-интересните ястия:

1.

Печена пъстърва със сметана и бадеми

Финото месо на пъстървата чудесно се съчетава с мекотата на сметаната и хрупкавите запечени бадеми. А за да придаде малко свежест на тази рецепта, е избран лимонът.

 

 

2.

Пъстърва с леща

Може би само в уникалната кухня на Мароко ще срещнете необичайното съчетание на пъстърва с леща, което, уверяваме ви, е много вкусно.

3.

Пъстърва с лимонов сос

Над горещите винени и лимонови изпарения пъстървата придобива нежна текстура на месото и фин балансиран аромат.

 

4.

Печена пъстърва с гъбен сос

Деликатната пъстърва си партнира по особено вкусен начин с уханните гъби, още повече когато общият характер на ястието е засилен с ароматен вермут.

 

5.

Печена пъстърва с джинджифил, лайм и кашу

Азиатските съставки като лайма, кокосовото мляко, джинджифила и кашуто са много добър избор за нежната пъстърва.

 

6.

Пъстърва върху целина в хартия

Печенето в хартия осигурява щадящо готвене за нежното месо на пъстървата, като в същото време много добре смесва ароматите и вкусовете на рибата, зеленчуците и подправките.

от Меню Окт. 2014
Коментари