Начало За нас Реклама Контакти

Печена пъстърва с джинджифил, лайм и кашу

Снимка за Печена пъстърва с джинджифил, лайм и кашу
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Азиатските съставки като лайма, кокосовото мляко, джинджифила и кашуто са много добър избор за нежното и почти неутрално месо на пъстървата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 по-дребни пъстърви
  2. 4 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио
  3. 1 скилидка чесън, ситно нарязан
  4. 1 с. л. настърган пресен джинджифил
  5. 1 лайм
  6. 200 мл кокосово мляко
  7. 1 ч. л. лют сос
  8. 2 с. л. листа от кориандър или магданоз
  9. 100 г сурово кашу, едро нарязано
  10.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибите се почистват, измиват се и се подсушават. Поръсват се със сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    В загрятото олио се слагат чесънът и джинджифилът. Разбъркват се няколко секунди и се добавя сокът от половината лайм. Когато течността изври наполовина, се налива кокосовото мляко. Подправя се със сол на вкус. Добавя се лютият сос. Отстранява се от огъня.

  3. 3.

    Останалата половина от лайма се нарязва на много тънки кръгчета, които се поставят във вътрешността на рибите заедно с няколко листенца кориандър.

  4. 4.

    Рибите се поставят в тавичка, заливат се с горещия сос и се поръсват с кашуто. Пекат се в загрята фурна на 180° С за около 20 мин. или докато се зачервят.
     


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари