Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкаво филе от клариас на фурна

Снимка за Хрупкаво филе от клариас на фурна
40
Време за приготвяне: 40 мин. + 1 ч. мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Месото на африканския сом клариас е светло, стегнато и с фин рибен дъх. Хрупкавата коричка и пикантната марината в тази рецепта само добавят вкусни щрихи към него. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 с. л. олио
  • ½ ч. л. смлян кориандър
  • ½ скилидка чесън, пресована
  • 1 ч. л. средно лют червен пипер
  • ½ ч. л. куркума
  • 3 с. л. смлени бадеми или фъстъци
  • 50 мл лимонов сок
  • 1 с. л. пресен джинджифил, настърган
  • 1 ч. л. смляна морска сол
  • 4 филета от клариас от
  • 100 г трохи от пълнозърнест хляб
  • 1 с. л. магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне

  • 1.

    Олиото се загрява и в него се слагат кориандърът, чесънът, червеният пипер, куркумата и ядките. Разбъркват се няколко секунди на умерен огън, докато се засили ароматът им, като не бива да се зачервяват. Отстраняват се от огъня.

  • 2.

    Към ароматните подправки се прибавят лимоновият сок, солта и джинджифилът. Слагат се филетата от клариас и се оставят 1 час в хладилника да се мариноват.

  • 3.

    Филетата леко се овалват в трохите, смесени с магданоза. Подреждат се в тавичка, леко се поръсват с растително олио и се запичат 15 мин. във фурна, загрята на 190° С. Сервират се веднага.


Подходящи типове вина
Февр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари