Начало За нас Реклама Контакти

Позната у нас още като тарос, тази ароматна подправка е особено характерна за европейската кухня и най-вече за френската. Съществуват две основни разновидности - руски и френски естрагон, като вторият е с по-наситен вкус и мирис и се радва на по-голяма почит в кулинарията. Естрагонът е подходящ за ястия с пиле, риба, морски дарове и яйца, а освен това влиза в състава и на някои сосове, най-известният сред тях е беарнез. Използва се и за подправяне на зеленчуци, особено сполучлива е комбинацията с картофи . Заради наситения аромат на анасон, не е препоръчително да се прекалява с количествата. В България подправката е на почит в района на Габрово и Севлиево. 

Във Vintageclub ще намерите био сушен естрагон от биоферма Павлови, с. Драгомир
 

от Меню Март 2016
Рецепти по темата
Коментари