Начало За нас Реклама Контакти

Супа от печени чушки с естрагон

Снимка за Супа от печени чушки с естрагон
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Поднасяме ви топла есенна супа, в която приложение намират така обичаните у нас печени чушки. Ароматът на естрагон придава на ястието лек френски нюанс, а бързото му и лесно приготвяне е още по-голям стимул да се спрете на него.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 2 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 настърган морков
  • 250 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 4 печени обелени червени чушки, нарязани на едро
  • 2 с. л. нарязан естрагон
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът, морковът и чесънът се задушават в загретия зехтин 10 мин., докато омекнат. Добавя се бульонът и щом заври, се сипват чушките. Оставят се да покъкрят 10–15 мин.

  2. 2.

    Супата се пасира заедно с естрагона. Подправя се на вкус със сол, черен пипер, оцет и чесън. Сервира се със струйка зехтин, листенца естрагон и натрошено овче или биволско сирене.


Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари