Начало За нас Реклама Контакти

Зелен фасул с пилешки крилца в ароматен чеснов сос

Снимка за Зелен фасул с пилешки крилца в ароматен чеснов сос
75
Време за приготвяне: 75 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В тази рецепта се сливат няколко кулинарни традиции от различни краища на света: китайската - заради начина на приготвяне на основните продукти и използването на джинджифила, мексиканската – заради ароматно-пикантния сос, и българската – защото малко са кухните, където пресният чесън е толкова любима съставка през пролетта. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г пилешки крилца
  • 500 г зелен фасул, пресен или замразен
  • 2 с. л. олио
  • 1 ч. л. семена от кимион
  • 1 ч. л. семена от синап
  • за соса:
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 3 стръка пресен чесън, ситно нарязан
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  •  пресен кориандър или магданоз за сервиране
  •  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Крилцата се срязват на две в ставата, а най-тънката част се отстранява.

  • 2.

    Олиото се загрява и в него се слагат кимионът и синапът. Разбъркват се, докато станат ароматни, но без да прегарят. Слагат се крилцата и се разбъркват, докато се зачервят. Посоляват се. Добавя се фасулът и се разбърква, докато омекне. Сипват се 2-3 с. л. гореща вода, ястието се покрива с капак и се оставя да се задуши за 15 - 20 мин.

  • 3.

    През това време всички продукти за соса се пасират с 3 с. л. вода. Добавят се към ястието и всичко се оставя да поври без капак, докато се изпари цялата течност. Поднася се, поръсено с кориандъра.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари