Начало За нас Реклама Контакти

Задушено пиле с чушки

Снимка за Задушено пиле с чушки
75
Време за приготвяне: 75 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В тази лесна за приготвяне рецепта се използват разлчини техники от класическата френска кухня като предварително паниране, за да се запази сочно месото, готвене във вино (в случая вермут) и сравнително дълго задушаване. Резултатът е балансиран, примамващ и много вкусен.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 пиле
  2. 3 с. л. брашно
  3. 1 ч. л. червен пипер
  4. 2 с. л. зехтин
  5. 1 с. л. масло
  6. 150 мл вермут или бяло вино
  7. 400 г домати
  8. 3 червени чушки
  9. 3 зелени чушки
  10. 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  11. 2 с. л. пресен босилек, нарязан
  12.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилето се разрязва на 8 части. Брашното се смесва с червения и черния пипер и парчетата пиле се овалват в него.

  2. 2.

    Зехтинът и маслото се сгорещяват и в тях се слагат да се зачервят за кратко парчетата пиле. Налива се вермутът и се оставя да изври.

  3. 3.

    Доматите се обелват и се нарязват на едри парчета. Чушките се почистват и се нарязват на дълги ленти. Добавят се заедно с праза към пилето.

  4. 4.

    Слагат се солта и пиперът и се налива 1 ч. ч. гореща вода. Съдът се затваря с капак и се оставя да къкри 30 - 40 мин., или докато месото омекне. Прибавя се босилекът и се поднася.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари