Начало За нас Реклама Контакти

Яйчен крем с хайвер и кълнове

Снимка за Яйчен крем с хайвер и кълнове
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Предястията от яйца са едни от най-фините и апетитни възможности за вкусна вечеря, особено ако са поднесени с деликатесни храни като червения хайвер. 

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  1. 1 ч. ч. течна сметана 35%
  2. 1 ч. ч. прясно мляко
  3. 6 едри яйца в картонена кутия
  4. 70 г пармиджано или грана падано, ситно настъргано
  5. 2 с. л. дребни кълнове – люцерна, лук и други
  6. 2 с. л. червен хайвер
  7.  сол и бял пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    С помощта на малка остра ножичка се изрязват върховете на черупките на яйцата. Вътрешността им се запазва, а яйчните черуки се измиват с гореща вода и се подсушават.

  • 2.

    Кипват се сметаната и млякото с бял пипер на вкус. Разбиват се с тел 3 яйца и 3 жълтъка. Врящите мляко и сметана се сипват в разбитите яйца при непрекъснато разбъркване. Прибавя се половината от настърганото пармиджано. Сместа се разпределя в черупките, които се поставят обратно в картонената опаковка.

  • 3.

    Опаковката се слага в тавичка и се налива гореща вода, която да стигне до половината от височината на яйцата. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат 13 мин. Охлаждат се.

  • 4.

    Останалото пармиджано се сипва на тънък слой върху хартия за печене. Слага се във фурна, загрята до 180° С, докато се зачерви. Охлажда се и се начупва на парчета.

  • 5.

    Яйчният крем се поднася с лъжичка от хайвера, парче запечено пармиджано и щипка зелени кълнове.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари