Начало За нас Реклама Контакти

Ябълково желе с лимон

Снимка за Ябълково желе с лимон
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Желето като зимнина има удивителни качества - свежо е, прави се лесно и е много вкусно - както върху филия с масло, така и поднесено към сладкиши.

СъставНеобходими продукти за 2 бурканчета по 500 мл

Начин на приготвяне

  • 1.

    Смесете ябълковия, лимоновия сок и настърганата кора в подходящ за варене съд. Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовия сок.

  • 2.

    Сложете сместа да заври при висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и ванилената захар и разбъркайте добре. Желето трябва да ври около 3 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

  • 3.

    Свалете желето от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.

 

Още предложения и съвети на www.oetker.bg

Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари