Начало За нас Реклама Контакти

Великденско руло

Снимка за Великденско руло
50
Време за приготвяне: 50 минути
III
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - вино

Финото солено руло освен небцето радва и очите с пъстрата си декорация.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  1. 100 г заквасена сметана
  2. 4 яйца
  3. 1 ч. ч. брашно с набухватели
  4. ½ ч. л. сол
  5. за украсата:
  6. 1 печена червена чушка, нарязана на лентички
  7. 10 черни маслини, нарязани на кръгчета
  8. 3 стръка магданоз
  9. за пълнежа:
  10. 2 с. л. зехтин
  11. 1 с. л. лук, ситно нарязан
  12. 1 скилидка чесън
  13. 200 г спанак
  14. 250 г крем-сирене или извара
  15. 50 г синьо сирене, настъргано, по желание
  16.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Дъното на правоъгълна тавичка се застила с хартия за печене. По цялата повърхност в правилни шарки се разпределят чушките, маслините и магданоза.

  2. 2.

    Яйцата се разделят, жълтъците се разбиват и към тях се прибавя сметаната. Слага се брашното, разбърква се и на два пъти се добавят разбитите със солта белтъци. Сместа се сипва внимателно върху подредените зеленчуци. Пече се в загрята фурна на 190˚ С за 10 - 12 мин.

  3. 3.

    За плънката лукът и чесънът се разбъркват в загретия зехтин на умерен огън 3-4 мин. Слага се спанакът и се разбърква, само докато завехне. Отстранява се от огъня и се смесва с двата вида сирене.

  4. 4.

    Блатът за рулото се изважда от фурната и се обръща върху хартия за печене. Отново се обръща, така че украсената страна да остане отдолу. Намазва се с пълнежа и се завива на стегнато руло. Нарязва се и се сервира със свежа салата.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари