Начало За нас Реклама Контакти

Пекан пай

Снимка за Пекан пай
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Паят с орехите пекан е традиционен и страстно обичан из всички южни американски щати.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • за тестото:
  • 300 г брашно
  • 160 г масло
  • ½ ч. л. морска сол
  • за пълнежа:
  • 3 яйца
  • 200 мл глюкоза
  • 170 г тъмна кафява захар
  • 200 г пекани или орехи
  • 50 г стопено масло
  • 1 щипка сол
  • 1 ч. л. ванилена захар
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се пресява, смесва се със солта и се стрива на трохи с маслото. Сместа се притиска по дъното на намаслена тавичка с диаметър 26 - 28 см. Оставя се в хладилника за 30 мин. Пече се 20 мин. във фурна, загрята на 170˚ С.

  • 2.

    За пълнежа яйцата се разбъркват с глюкозата, захарта, солта, маслото и пеканите.

  • 3.

    Сместа се сипва в изпечената кора и се запича още 25 - 30 мин. или докато пълнежът се втвърди. Охлажда се и се нарязва.
     

Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари