Начало За нас Реклама Контакти

Тарта със смокини и домати

Снимка за Тарта със смокини и домати
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

По света смокините не са само за десерти. Може да ги срещнете със свинско или друго месо, а в тази рецепта комбинацията е с домати, сирене и маслинена паста.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 парчета

  1. 500 г бутер тесто
  2. 1 малко яйце
  3. 2 с. л. маслинена паста от каламата
  4. 3 пресни смокини, нарязани на резенчета
  5. 200 г чери домати, нарязани на половини
  6. 100 г катък от козе сирене
  7. 3 стръка мащерка
  8. 100 г пармиджано или козе кашкавал, настърган
  9. 2 с. л. лек зехтин
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бутер тестото се слага върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Намазва се с разбитото яйце. Слага се да се пече във фурна, загрята на 200° С за 10 - 15 мин. или докато се изпече и се зачерви добре.

  2. 2.

    Изпечената основа се изважда от фурната и се притиска с кухненска ръкавица, за да спадне. Намазва се с маслинената паста. Отгоре се подреждат смокините, доматчетата и малки лъжички от катъка, разбъркан с мащерката. Всичко се поръсва с пармиджано и зехтин и се запича още 15 мин. само на горен реотан, докато се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2013
Още подобни рецепти
Коментари