Начало За нас Реклама Контакти

Тарт с извара и коприва

Снимка за Тарт с извара и коприва
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Класически тарт, в който зеленият аромат на копривата е в центъра на вкусната и ароматна рецепта.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 500 г бутер тесто
  • 1 с. л. масло
  • 3 стръка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 300 г коприва, спанак и/или рукола
  • 4 яйца
  • 250 г фина извара или крем-сирене
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 с. л. микс Домати и билки
  •  сол и черен пипер на вкуса

Начин на приготвяне

  • 1.

    Тестото се разстила на дъното на тавичка, застлана с хартия за печене, и се пече 10 мин. на 200° С.

  • 2.

    Маслото се загрява и в него се слагат лукът, чесънът и копривата. Разбъркват се 3-4 мин. на тих огън.

  • 3.

    Разбъркват се яйцата с изварата, заквасената сметана, миксът и задушените зелении. Добавят се сол и пипер на вкус. Сипва се върху запечената кора. Пече се 25 - 30 мин., докато сместа се зачерви.

  •  
Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари