Начало За нас Реклама Контакти

Тарта с камамбер и домати

Снимка за Тарта с камамбер и домати
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ето един лесен вариант за приготвяне на вкусна средиземноморска тарта. Уверете се, че тестото се е запекло добре, преди да сложите останалите ингредиенти – така доматите няма го навлажнят твърде много и то ще остане по-крехко.     

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 300 г бутертесто
  2. 3 с. л. маслинена паста
  3. 1 с. л. листа от прясна мащерка
  4. 2 средни домата, нарязани на тънки кръгчета
  5. 200 г камамбер, нарязан на тънки триъгълни парчета
  6. 2 с. л. босилек, ситно нарязан
  7. 2 с. л. зехтин
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тестото се разточва така, че да покрие дъното на форма с диаметър 26 см. Слага се да се запече 15 мин. на 220° С. Изважда се от фурната и с кухненска ръкавица се притиска надигнатото тесто. Намазва се с маслинената паста и се поръсва с мащерката.

  2. 2.

    Покрива се с резени домати и камамбер, като се редуват. Отгоре се поръсва с босилека и зехтина.

  3. 3.

    Пече се още 15 мин. във фурна, загрята на 200° С.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари