Начало За нас Реклама Контакти

Царски сарми

Снимка за Царски сарми
90
Време за приготвяне: 90 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Рецептата за царски сарми на столичния ресторант Checkpoint Charly, условно разделен на западна и източна част, е от нашата страна на някогашната желязна завеса и представя сърцатия характер на зимната ни кухня, в която съчетанието между свинско месо и кисело зеле е сред най-популярните и обичани класики.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г свински врат без кост
  2. 1,2 кг кисело зеле
  3. 60 г сухи чушки
  4. 280 г праз лук
  5.  олио
  6.  червен пипер
  7.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото, сухите чушки и празът се нарязват на едро и се смесват. Добавят се олио, червен пипер и смлян черен пипер на вкус, като всичко се омесва добре.

  2. 2.

    Сместа се завива в листа от кисело зеле.

  3. 3.

    Готовите сарми се подреждат в тава и се поръсват с малко червен пипер и олио. Заливат се със зелев сок и се пекат на средно загрята фурна около 1 час.


Подходящи типове вина
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари