Начало За нас Реклама Контакти

Сандвич бан ми

Снимка за Сандвич бан ми
15
Време за приготвяне: 15 мин. + 24 часа за месото
I
Степен на трудност - Лесна

В София традиционните виетнамски сандичи бан ми може да се опитат в UVU, симпатичната сандвичарница на „Ангел Кънчев“ 20. Собственик е виетнамецът Ву Нгуен, който беше един от най-забележителните състезатели в миналогодишното издание на MasterChef България.
Прочетете още за Ву, както и за проекта Многообразието е вкусно, подкрепян от него. 

СъставНеобходими продукти за няколко сандвича

  • за месото:
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с. л. захар
  • 1 ч. л. пет подправки
  • 4 с. л. мед
  • 1 ч. л. оризово вино
  • 1 ч. л. соев сос
  • 2 ч. л. сусамово олио
  • 1 кг свинско месо
  • за морковената туршия:
  • 500 г моркови
  • 1 ч. л. сол
  • 4 с. л. захар
  • 140 мл оцет
  • 80 мл топла вода
  • за сандвича:
  •  багета
  •  мариновано свинско
  •  морковена туршия
  •  краставица
  •  люти чушки халапеньо
  •  майонеза с мед
  •  пресен кориандър

Начин на приготвяне

  • 1.

    Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с останалите продукти. Месото се нарязва на едри парчета и се добавя към сместа. Маринова се 24 часа в хладилника, след което се пече на грил.

  • 2.

    Морковите се нарязват на жулиени и се смесват с останалите продукти за туршията. Бърка се, докато захарта се разтвори. Оставя се да престои поне 1 час.

  • 3.

    За сандвича всички продукти се слагат в багетата в ред и количество на вкус.

  •  
Галерия
Апр. 2016
Още подобни рецепти
Коментари