Начало За нас Реклама Контакти

Тарта с къпини

Снимка за Тарта с къпини
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна

Деликатният вкус на къпините се засилва неимоверно при изпичането им в хрупкавата кора на тази ефектна тарта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за тестото:
  2. 250 г брашно
  3. 50 г пшеничен грис
  4. 80 г фина кристална захар
  5. ½ ч. л. бакпулвер
  6. 1 ч. л. канела
  7. 180 г масло
  8. 1 белтък
  9. 1 жълтък за намазване
  10. 2 с. л. слънчогледови семки за поръсване
  11. за пълнежа:
  12. 300 г къпини
  13. 1 с. л. царевично нишесте
  14. 3 с. л. кафява захар

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява и се смесва с гриса, канелата, бакпулвера и захарта. Слага се маслото и се стрива на трохи. Прибавя се белтъкът.

  2. 2.

    Сместа се оставя да престои 20 мин. и след това се разточва на кръг с диаметър 30 см върху хартия за печене.

  3. 3.

    Къпините се разбъркват със захарта и нишестето и се сипват в средата на тестото. Разпределят се в кръга, като трябва да остане ръб с ширина 5 см. Ръбът на кората се загръща над плънката, като леко се надипля, намазва се с жълтъка и се поръсва със семките.

  4. 5.

    Тартата се пече 30 - 40 мин в загрята фурна на 170˚ С.


Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари