Начало За нас Реклама Контакти

Суши в омлет

Снимка за Суши в омлет
20
Време за приготвяне: 20 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Освен във водорасли суши често се завива и в омлет, наречен тамаго яки. Изкуството за приготвянето му се изучава с години, затова ви предлагаме един доста по-лесен вариант, който в никакъв случай не е по-малко вкусен.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за омлетите:
  • 2 яйца
  • 1 щипка сол
  • 2 с. л. прясно мляко
  • 1 с. л. брашно
  •  краве масло за намазване
  • за пълнежа:
  • 125 г сварено пилешко месо
  • 1 малка краставица, нарязана на пръчици
  • ½ авокадо, нарязано на пръчици
  •  ½ ч. ч. бланширан замразен зелен фасул
  • 1-2 с. л. маринован джинджифил, нарязан на пръчици, по желание
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки ленти
  • 200 г готов ориз за суши

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбиват със солта, млякото и брашното. Сместа се разделя и в намаслен тиган се изпържват 2 омлета от едната страна.

  2. 2.

    Единият омлет се поставя върху рогозката и отгоре се разпределя ¼ от ориза. На 3-4 см от единия край се прави каналче в ориза и се подреждат парченцата месо, фасул, краставица, авокадо, чушка и джинджифил. С помощта на рогозката се навива на стегнато руло. Нарязва се с остър нож на кръгчета.

Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари