Начало За нас Реклама Контакти

Супа от печени чушки

Снимка за Супа от печени чушки
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Чудният аромат на изпечени червени чушки е подходящ за всякакви ястия - салати, яхнии, месни и безмесни гозби, или както в този случай за лека и нежна супа. Тази рецепта е предоставена за книгата ни "6 по 5 рецепти" от шеф Диан Димитров от ресторант 'Урания", Созопол.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 4 червени чушки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с. л. зехтин
  • 200 г домати
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 100 г бяло сирене
  • 2 с. л. нарязан босилек
  • 1 ч. л. сусам
  •  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Чушките се изпичат, обелват се, почистват се и се нарязват на ситно. В загретия зехтин се запържва скълцаният чесън, прибавят се чушките и обелените и нарязани на дребно домати. Овкусява се със сол и черен пипер и се сипва бульонът. Оставя се да ври 20 мин. Супата се пасира.

  • 2.

    Сиренето се нарязва на кубчета като крутони , които се овалват в нарязания босилек. Супата се гарнира със сиренето и се поръсва със запечения на сух тиган сусам.


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари