Начало За нас Реклама Контакти

Скариди маргарита

Снимка за Скариди маргарита
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Опушеният вкус на текилата, който в класическия мексикански коктейл е допълнен с острия аромат на лайма, много добре подхожда на морската сладост на скаридите и пикантността на лука и джинджифила.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г почистени едри скариди
  • 1 с. л. пречистено масло
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 2 с. л. текила
  • 1 с. л. коантро
  • 30 мл сок от лайм
  • 1 ч. л. джинджифил, настърган
  • 1 ч. л. кафява захар
  • 1 шалот или 2 стръка пресен лук, ситно нарязани
  • 1 лайм, нарязан на резенчета
  •  рукола и бейби спанак за сервиране
  •  смляна морска сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маслото се загрява и в него се слагат подсушените скариди заедно с чесъна. Разбъркват се 2-3 мин. на силен огън, докато се зачервят и вече не са прозрачни. Посоляват се с морска сол и се поръсват със смлян шарен пипер.

  • 2.

    Смесват се текилата, коантрото, сокът от лайм, джинджифилът, захарта и нарязаният лук. Разбъркват се със скаридите и се поднасят със спанака, руколата и резените лайм.
     

Подходящи типове вина
Юни 2015
Още подобни рецепти
Коментари