Начало За нас Реклама Контакти

Шишчета от миди и бекон

Снимка за Шишчета от миди и бекон
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изглежда шишчетата са измислени, за да могат лесно да се държат в ръка, докато с другата поднасяме чашата към устата. А тази рецепта е измислена, за да не бъде лишено някое парти с морска тематика от вкуса на мидите и босилека.

СъставНеобходими продукти за

  1. 400 г по-едри сварени миди
  2. 200 г бекон, нарязан на тънки ивици
  3. за соса:
  4. ½ ч. ч. нарязан пресен босилек
  5. 1 ч. ч. нарязан пресен спанак
  6. 2 с. л. портокалов сок
  7. 2 с. л. ябълков оцет
  8. 1 ч. л. кафява захар
  9. 1 с. л. настърган джинджифил
  10. 1 скилидка чесън
  11. 6 с. л. зехтин
  12. 1 с. л. лют сос
  13. 1 с. л. сос от стриди, по желание
  14.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Мидите се нанизват на шишчетата, като се редуват с резенчетата бекон.

  2. 2.

    Сосът се приготвя, като всички съставки се смесват и се пасират заедно.

  3. 3.

    Шишчетата се заливат с лъжичка от соса и се пекат на загрят грил или грил-тиган, докато се зачервят. Сервират се с останалия сос.


 

Необходимите продукти са за 10 броя.

Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари