Начало За нас Реклама Контакти

Сармички от тиквички и пилешко

Снимка за Сармички от тиквички и пилешко
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Симпатичните пакетчета от тиквички лесно и подканващо разкриват ароматното си съдържание от пилешко месо и зеленчуци.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 тиквички
  2. 4 с. л. зехтин
  3. 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
  4. 1 връзка пресен чесън, ситно нарязан
  5. 200 г пилешко месо, ситно нарязано
  6. 2 с. л. ориз
  7. 2 с. л. маслини, нарязани
  8. 60 мл пилешки бульон
  9. 100 г топено сирене, ситно нарязано
  10. 2 с. л. мента или джоджен, ситно нарязани
     сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се нарязват на много тънки резени. Посоляват се, оставят се 20 мин. и отделеният сок се отцежда. Намазват се с 2 с. л. зехтин и се изпичат от двете страни на грил-тиган.

  2. 2.

    Останалият зехтин се сгорещява и в него се слагат лукът и чесънът, разбъркват се и се добавя месото. оръсва се със сол и пипер и се разбърква, докато месото леко се зачерви. Сипват се оризът и маслините. Наливат се горещия пилешки бульон, похлупва се и се задушава 10 мин. на много тих огън.

  3. 3.

    Сместа се разбърква с нарязаната мента и топеното сирене.

  4. 4.

    Два от изпечените резени тиквички се слагат на кръст един върху друг. От сместа се слага по лъжица в единия край на тиквичките и се завиват на пакетчета. Подреждат се в тавичка и се запичат 15 мин. на 200˚ С, докато се разтопи сиренето.
     


Видео
Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари