Начало За нас Реклама Контакти

Салата с помело, скариди и пиле

Снимка за Салата с помело, скариди и пиле
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сладко, солено, кисело, горчиво и умами – петте основни вкуса са балансирано съчетани в тази екзотична тай салата, наречена yam som-o.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г пилешки гърди
  2. 1 с. л. кокосови стърготини
  3. 1 с. л. рибен сос
  4. 1 с. л. палмова или мека кафява захар
  5. 2 с. л. сок от лайм
  6. 100 мл кокосова сметана
  7. 1 помело или грейпфрут
  8. 200 г сварени скариди
  9. 2 с. л. пресен лук, ситно нарязан
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешките гърди се сваряват на пара за 20 мин. Охлаждат се и се накъсват по муксулните влакна на ивици.

  2. 2.

    Кокосовите стърготини леко се запичат в сух тиган, докато порозовеят.

  3. 3.

    Помелото или грейпфрутът се обелват с нож и се нарязват на филенца.

  4. 4.

    Рибеният сос, сокът от лайм, захарта и кокосовата сметана се разбъркват.

  5. 5.

    Смесват се помелото, скаридите и пилето. Разбъркват се с дресинга и се поръсват със запечените кокосови стърготини и зеления лук.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари