Начало За нас Реклама Контакти

Салата с пикантни калмари

Снимка за Салата с пикантни калмари
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Приятно стегнатото месо на калмарите е податливо на всякакви комбинации с продукти, но съчетаването му със свежи салати направо го кара да блести с качествата си.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг калмари, почистени
  • 1 зелена люта чушка, нарязана на кръгчета
  • 1 червена люта чушка, ситно нарязана
  • 2 стръка пресен лук, ситно нарязани
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 100 мл зехтин
  • 50 мл лимонов сок
  • 1 ч. л. мед
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  •  сол на вкус
  •  рукола, зелена салата, айсберг, бейби спанак, кълнове лук

Начин на приготвяне

  • 1.

    Тубите на калмарите се срязват по дължина на две и вътрешната страна се нарязва на ромбчета с тънък остър нож, като се внимава да  не се среже кожата. Намазват се със зехтин и се слагат с нарязаната страна надолу в загрят грил-тиган да се запекат и от двете страни, докато се зачервят и се навият. Пипалата също се изпичат.

  • 2.

    Смесват се лютите чушки, лукът, чесънът, зехтинът, лимоновият сок, медът, магданозът и солта. В маринатата се слагат изпечените калмари и се оставят 30 мин. на стайна температура.

  • 3.

    Салатите се слагат в чиния  и се поднасят с калмарите и лъжица-две от маринатата.

  •  
  •  
Подходящи типове вина
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари