Начало За нас Реклама Контакти

Салата от нахут и пушена пъстърва

Снимка за Салата от нахут и пушена пъстърва
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Нахутът придава приятен ядков вкус на тази салата. За да се свари сух нахут, първо се накисва за една нощ в студена вода, прецежда се и се вари 50 - 60 мин. на слаб огън.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 зелена салата или рукола
  • 400 г сварен нахут или сварен зрял фасул
  • 125 г козе сирене
  • 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
  • 250 г филе от пушена пъстърва или друга пушена риба
  • 2 с. л. нарязан босилек или магданоз
  • 1 червена печена чушка, нарязана на ивички
  • за соса:
  • 100 г кисело мляко
  • 1 ч. л. нарязан пресен джоджен
  • 1 ч. л. млян кимион
  • 1 ч. л. мед
  • 1 с. л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. 1.

    На дъното на салатиера се слагат листата рукола или зелена салата, отгоре се слагат нахутът, лукът,  чушката и нарязаното на шайби сирене. Завършва се с рибата, накъсана на парченца и босилека.

  2. 2.

    Съставките за соса се смесват, залива се салатата и се поднася.


Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари