Начало За нас Реклама Контакти

Руладина от патица с гъши дроб и аспержи

Снимка за Руладина от патица с гъши дроб и аспержи
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Богатото ястие от менюто на ресторант „Кактус“ е истински празник от вкусове за всеки сезон - само аспержите му придават пролетен характер.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 филета от патица по 200 г
  2. 120 г гъши дроб, нарязан на 4 парчета
  3. 40 г аспержи
  4. 10 г сушени домати
  5. 50 г печурки
  6. 4-5 картофа, сварени
  7. 2-3 яйца
  8. 1 щипка настърган джинджифил
  9. 100 г брашно
  10. ½ с. л. галета
  11. 1 ч. л. мед
  12. 80 мл зеленчуков бульон
  13.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патешките филета се начукват много добре, върху всяко се поставя парче гъши дроб и се навиват на руло. Овкусяват се със сол и пипер и се запържват в тиган за около 4-5 минути.

  2. 2.

    Гарнитурата се приготвя като аспержите, сушеният домат и гъбите се сотират в масло с малко мед и бульон. Поръсва се с настъргания джинджифил.

  3. 3.

    Картофеното суфле се приготвя като картофите се намачкват на пюре, слагат се яйцата, брашното, сол и пипер. Подбират се четири малки формички - по една за всяка порция. Намазват се с масло и се поръсват с галета. Картофената смес се пече 4 мин.

  4. 4.

    Руладините се сервират разрязани на две, заедно със суфлето и топлата гарнитура.


Подходящи типове вина
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари