Начало За нас Реклама Контакти

Риба в гювече

Снимка за Риба в гювече
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 5 порции

  • 700 г филе от скумрия, мерлуза, хек
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на дребно
  • 3-4 пресни домати, обелени и нарязани на дребно
  • 3 яйца
  • 60 г / ¼ ч. ч. олио
  • 1 ч. ч. килело мляко с по-висока масленост
  • 5 печени пиперки, нарязани на лентички
  • 100 г настърган кашкавал
  • 4 с. л. брашно
  • 1 лимон
  • 1 връзка магданоз
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибните филета се нарязват на едри парчета, посоляват се, подправят се с черен пипер, панират се в брашно и се изпържват в загрятата мазнина.

  2. 2.

    В 1 с.л. от същата мазнина се запържва пресният лук, прибавят се доматите, пиперките и половината от магданоза, нарязан на ситно. Подправя се със сол и пипер.

  3. 3.

    В гювечета или голям огнеупорен съд за печене са разпределят филетата, покриват се със соса и си заливат с разбитите яйца с 1 с.л. брашно и киселото мляко. Поръсва се настърганият кашкавал и се запичат на силна фурна 20 мин., докато почервенее кашкавалът.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари