Начало За нас Реклама Контакти

Риба с орехов сос

Снимка за Риба с орехов сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Комбинацията от риба и орехи е доказана класика, с която никога няма да сбъркате. В тази рецепта обаче тя е изведена до съвършенство, защото ядките са под формата на фин сос с копър, зехтин и лимон, който придава едновременно свеж и плътен вкус на печената риба.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 филета от хек, скумрия или друга морска риба
  • 6 с. л. орехи
  • 1 връзка копър, нарязан на ситно
  •   сок и кора от 1 лимон
  • 4 с. л. зехтин
  • 4 скилидки пресован чесън
  • 1 к. л. черен пипер
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се посолява, поръсва се с черния пипер, половината лимонов сок и половината лимонова кора и 2 с.л. зехтин. Слага се да се пече 15 мин. на 190°С.

  2. 2.

    През това време се стриват заедно в хаванче или се пасират копърът, орехите, останалият зехтин, лимонова кора, лимонов сок и малко сол.

  3. 3.

    Изпечената риба се сервира със соса и резенчета лимон.


Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари