Начало За нас Реклама Контакти

Пъстърва с тиквички в сметанов сос

Снимка за Пъстърва с тиквички в сметанов сос
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Опитайте нещо ново и ефектно с нашето рибно предложение за тази седмица. Просто завийте деликатните пъстърви с пресни тиквички и добавете още аромат с вкусния пълнеж и кадифения сос. Експериментирайте!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 малки почистени пъстърви
  • 1 с. л. краве масло
  • 4 с. л. орехи, нарязани на ситно
  • 1 настърган морков
  • 1 стрък пресен чесън, нарязан на ситно
  • 1 тиквичка
  • за соса:
  • 1 с. л. краве масло
  • 1 с. л. брашно
  • 1 ч. ч. гореща вода
  • 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
  • 1 ч. ч. заквасена сметана
  • 2 с. л. копър, нарязан на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се загрява и в него се запържват чесънът и морковът. Прибавят се орехите, разбъркват се леко, докато станат ароматни, и се посоляват малко. Тиквичката се нарязва на дълги и много тънки резени с помощта на картофобелачка.

  2. 2.

    Рибите се напълват с ореховата смес и се покриват с резените тиквички.

  3. 3.

    Сосът се приготвя, като маслото се сгорещява и в него се сипва брашното. Разбърква се няколко секунди и се налива горещата вода. Натрошава се кубчето MAGGI Зеленчуков бульон. Щом всичко заври и се сгъсти, се добавя сметаната. Разбърква се отново и се подправя с копъра. Рибите се подреждат в съд за печене и се заливат със соса. Запичат се 25 мин. във фурна, загрята до 190°С.


Галерия
Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари