Пържени калмари
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Всеки любител на морски деликатеси ще оцени златистата коричка, която се получава при пържене в царевично олио. Гръцкият собственик на столичното ресторантче "Густоза" в Слатина, Йоргос, препоръчва точно този най-прост метод, ако искате да постигнете хрупкави калмари.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг туби от пресни калмари
- 100 г царевично брашно
- 200 мл царевично олио
-
сол
Начин на приготвяне
- 1.
Калмарите се нарязват на кръгчета дебели колкото човешки пръст и се посоляват.
- 2.
Овалват се в царевично брашно, излишното брашно се изтръсква и се пържат на малки порции на силен огън в царевичното олио до получаване на златиста коричка.
- 3.
Сервират се веднага.
Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари