Начало За нас Реклама Контакти

Пържени калмари

Снимка за Пържени калмари
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Всеки любител на морски деликатеси ще оцени златистата коричка, която се получава при пържене в царевично олио. Гръцкият собственик на столичното ресторантче "Густоза" в Слатина, Йоргос, препоръчва точно този най-прост метод, ако искате да постигнете хрупкави калмари.  

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг туби от пресни калмари
  2. 100 г царевично брашно
  3. 200 мл царевично олио
  4.  сол
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Калмарите се нарязват на кръгчета дебели колкото човешки пръст и се посоляват.

  2. 2.

    Овалват се в царевично брашно, излишното брашно се изтръсква и се пържат на малки порции на силен огън в царевичното олио до получаване на златиста коричка.

  3. 3.

    Сервират се веднага.
     


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари