Начало За нас Реклама Контакти

Пълнено пилешко филе с грахово пюре и мента

Снимка за Пълнено пилешко филе с грахово пюре и мента
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пилешкото месо е може би най-сговорчивия животински продукт - тук апетитната плънка превръща пилешките гърди в изискано и впечатляващо ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 пилешки гърди
  • 200 г зелен грах
  • 1 с. л. масло
  • 1 с. л. зехтин или олио
  • 1 морков, нарязан на тънки лентички
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 2 с. л. сметана или прясно мляко
  • 2 с. л. ситно нарязана прясна мента или джоджен
  • 2 с. л. зехтин за месото
  • 4 ч. л. крем-сирене или топено сирене
  •  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Морковите се слагат в загретите масло и зехтин, за да се задушат и леко да омекнат. Изваждат се.

  • 2.

    Прибавят се лукът и чесънът и се разбъркват 2-3 мин., докато придобият златист цвят. Сипва се грахът, разбърква се 2-3 мин. и се налива сметаната. Добавя се ментата и всичко се пасира. Подправя се със сол и пипер на вкус.

  • 3.

    Пилешките гърди се срязват по средата като джоб. Подправят се със сол и пипер от всички страни. Във всеки джоб се слагат по няколко лентички моркови, лъжичка от сиренето и се допълва с грахово пюре. Затваря се с клечка за зъби.

  • 4.

    Месото се запържва до златисто в сгорещения зехтин, слага се в тавичка и се запича 20 мин. на 190° С. Сервира се с останалото грахово пюре, разредено с още няколко лъжици прясно мляко.
     


Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари