Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени тиквички с месо

Снимка за Пълнени тиквички с месо
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Самата форма на тиквичките предизвиква у всеки готвещ горещото желание да ги напълни. А каква по-подходяща плънка може да се приложи, ако не класическата комбинация от ориз и кайма. Тази обаче е обогатена с топено сирене и вкусни домати.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 едри тиквички
  • 200 г кайма
  • 1 ч.ч. сварен ориз
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 морков, настърган
  • 1 яйце
  • 1 с.л. MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки
  • 1 с.л. олио
  • 2 парчета топено сирене, нарязано на малки кубчета
  • 1 домат, нарязан на кръгчета

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се срязват на две по дължина и се бланшират за 1 мин. във вряща подсолена вода. Подсушават се много добре и вътрешността им се издълбава с лъжичка, след което се нарязва на ситно.

  2. 2.

    В загрятото олио се запържват лукът и морковът, докато омекнат. Добавят се вътрешността от тиквичките и каймата. Разбърква се внимателно с тел за разбиване на яйца, за да не стане каймата на бучки. Подправя се с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки, добавя се оризът и се разбърква. Сваля се от огъня и се слагат яйцето и сиренето.

  3. 3.

    Тиквичките се напълват с оризовата смес и се покриват с резени домати. Запичат се за 20 мин. във фурна, загрята на 200°С.


Галерия
Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари