Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени миди с хляб

Снимка за Пълнени миди с хляб
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Макар да възприемаме мидите като летен продукт, понякога няма нищо по-хубаво от това да нарушиш стереотипа. Предлагаме ви да го направите с тази чудесна рецепта, в която морските дарове са с пълнеж от лук, домати, каперси, трохи и извара.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг пресни или замразени едри миди с черупките
  • за пълнеж:
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 ч. ч. трохи от ръжен хляб
  • 1 ч. л. нарязани каперси или кисели краставички
  • 4 с. л. магданоз
  • стръкче розмарин
  • 100 мл бяло вино
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 100 г домати
  • 100 г крем-сирене
  • 1 ч. л. лют сос, по желание
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  • 1 с. л. настърган пармезан
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За плънката олиото се загрява и се сотира лукът 3 мин. Прибавят се доматите, нарязани на ситно, и се варят 3-4 мин. Сваля се от огъня. Слагат се чесънът, трохите, каперсите, магданозът, сол, пипер и изварата.

  2. 2.

    Мидите се почистват добре и се слагат да се сварят с виното и вода, колкото да ги покрие. Щом се отворят, се изваждат от черупките и половината от тях се запазват. Мидите, които не са отворени, се изхвърлят. Ядките се слагат в черупките.

  3. 3.

    Мидите се покриват с плънката, поръсват се с настъргания пармезан, смесен с нарязан магданоз и се запичат, докато се зачервят.


Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари