Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени картофи с миди

Снимка за Пълнени картофи с миди
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Съчетаването на землистия вкус на картофите и морския на мидите е възможно и изключително успешно заради това, че и двата продукта притежават добре изявена сладост.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 8 едри картофа
  2. 300 г ядки миди
  3. 500 мл зеленчуков бульон
  4. 1 с. л. масло
  5. 100 г заквасена сметана
  6. 2 с. л. брашно
  7. 1 ч. л. горчица
  8. 4 с. л. пресен лук, ситно нарязан
  9. 4 с. л. пушен или обикновен кашкавал, настърган
  10. 2 с. л. магданоз и копър, ситно нарязани

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се увиват в алуминиево фолио и се слагат във фурна, загрята на 180° С, за 20 - 30 мин., или докато омекнат. Разопаковат се, срязват се на две и се издълбават с лъжичка.

  2. 2.

    Във врящия бульон се добавя маслото. Брашното се разбърква в купа със сметаната. Малко по малко към сметаната се сипва врящият бульон. Слага се на огъня да се посгъсти при непрекъснато разбъркване. Добавят се горчицата и вътрешността на картофите.

  3. 3.

    Мидите се слагат в горещия сос, добавя се пресният лук. Картофите се напълват със сместа.

  4. 4.

    Кашкавалът се разбърква с магданоза и се поръсват картофите. Запичат се под силно загретия горен реотан на фурната за 10 мин. Поднасят се горещи.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари