Начало За нас Реклама Контакти

Пълнен шаран върху кисело зеле

Снимка за Пълнен шаран върху кисело зеле
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Обикновено хората харесват или само морска, или само сладководна риба. Тази рецепта пък обединява и двата вкуса и това без съмнение е за добро.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 шаран, около 1 кг
  • 300 г филе от треска или тилапия
  • 1 белтък
  • 200 г заквасена сметана
  • 100 г сварени скариди, по желание
  • 500 г обелени картофи, едро нарязани
  • 50 г масло
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 500 г кисело зеле, ситно нарязано
  • 200 мл бяло вино
  •  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Филето от треска се сварява на пара и се пресова с вилица. Когато изстине, се пасира с белтъка и се прибавя малко по малко сметаната. Подправя се със сол и пипер на вкус, разбърква се със скаридите и се слага в хладилник за 30 мин.

  • 2.

    Картофите се слагат в подсолена вряща вода за 10 мин. и се отцеждат. Още горещи се объркват с лъжица масло и магданоза.

  • 3.

    Почистената риба се подсушава и се поръсва със сол и пипер. Напълва се рибният пастет. В продълговата тавичка се разпределя зелето, върху него - рибата. Шаранът се намазва с масло. Около него се слагат картофите. Рибата се залива с виното и всичко се слага да се пече във фурната за 40 - 50 мин., докато се зачерви.


Галерия
Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари