Начало За нас Реклама Контакти

Пълнен шаран

Снимка за Пълнен шаран
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

На Никулден в жертва се принася риба, най-често - шаран. Доверете се на нашия пълнен шаран по оригинална рецепта от видинския край. И не забравяйте - за да бъде пълна къщата ви с пари, шаранът, който приготвяте днес, трябва да е с люспи.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 шаран, около 1,5 кг
  • 2 глави лук, нарязани на филийки
  • 4 с. л. олио
  • 4 домата
  • 1 морков, нарязан на ситно
  • 1 ч. ч. счукани орехи
  • 2 с. л. нарязан на ситно копър
  • 2 с. л. гъсто кисело мляко
  •  черен пипер на вкус
  • 2 с. л. олио за заливане

Начин на приготвяне

  1. 1. .

    Рибата се почиства, измива се и се поръсва с черен пипер. Леко се посолява.

  2. 2. .

    Лукът и морковът се запържват в олиото, прибавят се нарязаните на кубчета и отцедени домати. Добавят се едро счуканите орехи, копърът, сол и черен пипер на вкус и киселото мляко. С получената смес се напълва рибата и се зашива с бял памучен конец. Остатъкът от плънката се слага в тавата.

  3. 3. .

    Шаранът се залива със сгорещеното олио и се слага да се запече 40 мин. на 190° С. Сервира се с прясна салата.


Подходящи типове вина
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари