Начало За нас Реклама Контакти

Пуешко филе с портокали и броколи

Снимка за Пуешко филе с портокали и броколи
35
Време за приготвяне: 35 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Всеки, който е настроен за интересни експерименти в кухнята, непременно трябва да изпробва тази рецепта. В нея пуешкото месо се изявява в нетрадиционна, но невероятно сполучлива комбинация с портокали и броколи – една перфектна двойка, която очарова със своята съвместимост.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г пуешко филе
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на кръгчета
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 3 портокала
  • 400 г броколи, нарязани на розички
  •  сол на вкус
  •  сварен ориз за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се нарязва на тънки продълговати ивици. Зехтинът се загрява и в него се слагат парчетата месо и се посолява. Разбърква се около 10 мин., след което се изважда месото. В същата мазнина се сипват лукът и джинджифилът. Разбъркват се, докато лукът омекне.

  2. 2.

    Настъргва се кората на единия портокал и се изцежда сокът му. Останалите портокали се обелват и нарязват на филенца.

  3. 3.

    Месото се връща в тигана и се сипват сокът, кората и филенцата на портокалите.

  4. 4.

    Накрая си добавят розичките броколи. Всичко се покрива с капак и се оставя да се задуши на умерен огън около 6 мин. Сервира се със сварен ориз.

Вариации:
1. Разнообразете ястието, като замените портокалите с мандарини.
2. Вместо броколи сложете карфиол.

Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари