Начало За нас Реклама Контакти

Пуешко филе с броколи и сметанов сос

Снимка за Пуешко филе с броколи и сметанов сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пуешкото месо не е популярно като всекидневна храна и това е незаслужено, но все пак разбираемо - всяко ястие с него е кулинарен празник.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г пуешко филе
  2. 200 г броколи
  3. 100 г сирене бри или топено сирене
  4. 1 с. л. зехтин
  5. 200 мл сметана 20%
  6. 1 ч. л. масло
  7. 1 с. л. праз, ситно нарязан
  8. 1 щипка салвия
  9.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Броколите се пускат за 2 мин. във вряща подсолена вода и се отцеждат.

  2. 2.

    Пуешкото филе се разделя на 4 и се начуква с чук за пържоли между 2 листа прозрачно фолио. Посолява се и се поръсва с черен пипер на вкус.

  3. 3.

    На всяко филе се слагат по 2-3 розички броколи и няколко парченца сирене бри. Завиват се на руло и се връзват с бял памучен конец. Намазват се със зехтин.

  4. 4.

    Слагат се в кошница за варене на пара и се оставят покрити на умерен огън за 15 мин.

  5. 5.

    През това време се приготвя сосът, като в загрятото масло се разбърква  празът на умерен огън за 2-3 мин., налива се сметаната, подправя се със салвията, сол и пипер на вкус. Оставя се да поври около минута. Сервира се с месото.


Подходящи типове вина
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари