Начало За нас Реклама Контакти

Пуешки руладини с кестени

Снимка за Пуешки руладини с кестени
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Празничната комбинация от пуешко месо и кестени може да добие различни от традиционната цяла печена птица форми, които са по-лесни и по-бързи за приготвяне.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г пуешко филе
  2. 400 г сурова наденица или телешка кайма
  3. 1 скилидка чесън, пресована
  4. 2 листа прясна салвия, ситно нарязани, или ½ ч. л. сушена
  5. 4 тънки резена сирене гауда, чедар или ементал
  6. 4 резена прошуто или бекон
  7. 2 с. л. зехтин
  8. 600 г белени кестени
  9. 2 стръка мащерка
  10. 200 мл вермут или бяло вино
  11.  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се разделя на 4 и се начуква тънко между 2 листа прозрачно фолио.

  2. 2.

    Суровата наденица се обелва и вътрешността й се обърква с чесъна и салвията. Ако се използва телешка кайма, се слагат сол на вкус, 1 ч. л. смлян кимион, 1 ч. л. смлян кориандър, чесънът и салвията.

  3. 3.

    Върху всяко филе се слага резен сирене и част от плънката. Навива се на стегнато руло. Отгоре се увива с прошутото и се връзва здраво с бял памучен конец.

  4. 4.

    Зехтинът се сгорещява и в него се слагат руладините, мащерката и кестените за минута. Месото се обръща да се зачерви много леко от всички страни, а кестените се разбъркват. Добавя се вермутът и се оставя да изври наполовина. Слага се сол на вкус, разбърква се и руладините се слагат във фурната да се запекат за 20 мин., покрити с фолио, и за 20 мин. без фолио във фурна, загрята на 190˚ С.


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари