Начало За нас Реклама Контакти

Пролетни рулца със скариди

Снимка за Пролетни рулца със скариди
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Суровите продукти в източноазиатските кухни винаги са толкова умело съчетани, че честата липса на топлинна обработка се превръща във вкусен ефект.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 оризови кори за пролетни рулца
  • 1 краставица, нарязана на пръчици
  • 1 червена чушка, нарязана на пръчици
  • 3-4 репички, нарязани на пръчици
  • 4 листа зелена салата
  • 8 сварени обелени скариди или пушена риба
  • 2 краставици за сервиране, по желание
  • 1 с. л. запечен сусам за сервиране
  • за соса:
  • ½ ч. ч. пресен босилек, нарязан
  • 1 ч. ч. пресен спанак, нарязан
  • 2 с. л. портокалов сок
  • 2 с. л. оризов оцет
  • 1 ч. л. кафява захар
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. табаско 
  • 1 с. л. рибен сос или сос от стриди, по желание 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Корите се топват в студена вода, изваждат се, поставят се на дъска и върху тях се подреждат по две-три резенчета от краставицата, чушката и репичката, парче салата и по една разрязана по дължина скарида. Завиват се на стегнати рулца като палачинка. Всяко рулце се срязва по диагонал на две.

  • 2.

    Сосът се приготвя, като всички съставки се смесват и се пасират заедно.

  • 3.

    Краставиците за сервиране се обелват от две срещуположни страни. От едната страна се изрязват така, че да стоят стабилно. С помощта на кръгли форми за сладки се изрязват по 3-4 дупки с диаметър 3 см. В тях се слагат рулцата. Сервират се със соса и се поръсват със запечен сусам.
     

Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари