Начало За нас Реклама Контакти

Пролетна мусака с пиле

Снимка за Пролетна мусака с пиле
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Като всяко класическо ястие мусаката може да се похвали с богат набор от варианти, които се различават, както по технология на приготвянето, така и по съставки. Ние ви предлагаме изключително лесна рецепта с пилешко и избрани сезонни зеленчуци.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 с. л. олио
  • 500 г пилешко филе, нарязано на много ситно
  • 400 г консервирани белени домати, отцедени
  • 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон
  • 2 тиквички, нарязани на кръгчета
  • 4 картофа, нарязани на тънки кръгчета
  • 1 пакет MAGGI® Фикс за Бешамел
  • 100 г кашкавал, настърган на едро
  • 1 с. л. трохи от пълнозълнест хляб

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се задушава в олиото за 1 мин. Добавя се месото и се пържи при непрекъснато бъркане, докато се позачерви. Сипват се доматите и се натрошава кубчето MAGGI® Пилешки бульон. Всичко се оставя да поври 3-4 мин.

  2. 2.

    Картофите се пускат за 5 мин. във вряща вода и се изцеждат. В тавичка се редят на пластове картофите, месната смес и тиквичките.

  3. 3.

    Фиксът се приготвя според указанията на опаковката и с него се залива мусаката. Слага се да се пече за 30 мин. на 180°С. Поръсва се с кашкавала и трохите и отново се запича, докато се зачерви.


Галерия
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари