Начало За нас Реклама Контакти

Плетен хляб с кашкавал, пиле и броколи

Снимка за Плетен хляб с кашкавал, пиле и броколи
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Богатото печиво е идеално за всеки домашен повод, независимо дали по обедно, вечерно, а защо не и сутрешно време.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 с. л. масло
  • 1 с. л. брашно
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
  • 1 пилешко бутче, печено, сварено или пушено
  • 200 г кашкавал, настърган
  • 200 г броколи, накъсани на розички
  • 500 г бутертесто
  • 1 яйце
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маслото се стопява и в него на умерен огън се слага брашното, като се разбърква 1 мин. Налива се студеното мляко при непрекъснато разбъркване, докато се сгъсти. Подправя се със сол, пипер и горчица на вкус.

  • 2.

    Броколите се слагат във вряща подсолена вода за 3 мин. Отцеждат се и се заливат с ледена вода, за да не потъмнеят. Подсушават се.

  • 3.

    Към бешамела се добавят обезкостеното пилешко месо, броколите и кашкавалът.

  • 4.

    Бутертестото се разгъва, срязва се на две и се приготвя по техниката, показана стъпка по стъпка в галерията. В средата се сипва плънката и краищата се сплитат. Намазва се с разбитото яйце.

  • 5.

    Пече се 40 - 50 мин. във фурна, загрята на 200˚ С, докато добре се зачерви.

Галерия
Подходящи типове вина
Дек. 2014
Още подобни рецепти
Коментари