Начало За нас Реклама Контакти

Пита с пушена пъстърва и царевица

Снимка за Пита с пушена пъстърва и царевица
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Това рибно предложение може да влезе в ролята както на предястие, така и на основно. Пушената пъстърва е в компанията на яйца, сметана, царевица и копър, а всичко това е поднесено върху кора от бутертесто.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г бутертесто
  • 200 г пушена пъстърва, накъсана на парченца
  • 3 яйца
  • 250 мл течна сметана
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 1 ч. л. горчица
  • 2 с. л. нарязан зелен лук
  • 100 г царевица
  • 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бутертестото се разстила на дъното на тавичка, като се оформя ръб с височина 2 см. Набожда се с вилица и се слага да се запече за 15 мин. на 220° С, като от време на време се изважда и дъното се притиска.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват със сметаната, прибавят се лукът, царевицата, MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, копърът, лимоновата кора, горчицата и рибата.

  3. 3.

    Сместа с рибата се сипва в кората и се слага да се пече на 200° С за около 20 мин., или докато яйцата се стегнат.


Галерия
Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари