Начало За нас Реклама Контакти

Пилешко соте с грах в азиатски стил

Снимка за Пилешко соте с грах в азиатски стил
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Насладете се на традиционната рецепта за пиле с грах, но обогатена с азиатски привкус. Джинджифилът, чесънът и соевият сос ще ви изненадат, но и със сигурност ще ви спечелят за това чудесно ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 1 с. л. нишесте
  •  черен пипер на вкус
  • 4 с. л. олио
  • 1 ч. ч. зелен грах
  • 4 с. л. соеви кълнове
  • 2 ч. л. настърган джинджифил
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязан
  • 6 с. л. соев сос
  • 3 с. л. оризов или винен оцет
  • 1 с. л. мед
  • 50 мл вода
  •  магданоз, нарязан на ситно
  •  зелен лук, нарязан на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото леко се посолява, поръсва се с черен пипер и се поръсва с нишестето. Загряват се 2 с.л. от олиото и в него се слага месото. Разбърква се 3-4 мин., докато се зачерви. Прибавят се грахът и соевите кълнове.

  2. 2.

    Смесват се соевият сос, оцетът, медът, водата, чесънът и джинджифилът. Прибавят се към пилето и граха. Разбъркват се 1-2 мин. и ястието е готово. Поръсва се с пресен магданоз и зелен лук.


Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари