Начало За нас Реклама Контакти

Пилешко с патладжан и козе сирене в средиземноморски стил

Снимка за Пилешко с патладжан и козе сирене в средиземноморски стил
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Фотограф: Румяна Босева

Жежкото патладжанено време не трябва да ни спира да се радваме на моравия зеленчук. Той трябва да бъде готвен при всяка възможност и по всеки начин, например с пилешко и козе сирене, както ни предлага Румяна Босева от luluto.blogspot.com .

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 600 г пилешко филе
  2. 2 патладжана, средно големи
  3. 120 г твърдо козе сирене, настъргано
  4. 2-3 клончета розмарин
  5. 7-8 чери доматчета или 4 резена  обикновен домат
  6. 3-4 скилидки чесън (необелени)
  7. 20 мл ябълков или винен оцет
  8.  зехтин
  9.  сол, черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се обелват и нарязват по дължина на филийки с дебелина около 1 см. Посоляват се и се оставят да се отцедят.

  2. 2.

    Пилешкото филе се нарязва на 4 парчета, с големина приблизително колкото филиите патладжан. Посоляват се, поръсват се с черен пипер и се оставят за 30 мин. да се овкусят.

  3. 3.

    Отцедените филии патладжан се запичат в съвсем леко намазнен тиган по около минута от всяка страна.

  4. 4.

    Филийка патладжан се поръсва с козе сирене, отгоре се слага парче пилешко филе и се покрива с втори резен патладжан. Поръсва се с малко козе сирене. Порцията се завършва със стръкче розмарин и резен домат или цяло чери доматче.

  5. 5.

    Подреждат се в намазана със зехтин тавичка, в която се слагат няколко необелени скилидки чесън. Отгоре се поливат с малко зехтин и оцета.

  6. 6.

    Пекат се за около 15 мин. на 190º С. Ястието се оставя да почине в печката още 3-4 мин. преди поднасяне.


Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари