Начало За нас Реклама Контакти

Пилешко филе с гарнитура от картофени лодчици, пълнени с пюре от моркови

Снимка за Пилешко филе с гарнитура от картофени лодчици, пълнени с пюре от моркови
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Какво ли не измисляме, че да накараме любимите продължители на човешкия род да се хранят, особено ако са злояди, което се случва много често и понякога е в състояние да докара родителя, натоварен с надзираването на този процес, до инфарктни изживявания! Но вместо да блъскате капаци от тенджери като чинели, за да привлечете вниманието на чадото, то да зяпне и да му подадете поредната хапка, му сгответе нещо, което да е не само вкусно и питателно, но и да изглежда интересно. Като например новото ни предложение, което ще задейства фантазията на следващото поколение и ще го накара да си мисли за морски подвизи, пирати и съкровища на самотни острови.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • за филето:
  • 200 г пилешко филе
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 1 с. л. гъсто кисело мляко
  •   сол на вкус
  • за картофените лодчици:
  • 2 средно големи картофа
  • 4 моркова
  • 1 ч. л. масло
  • 2 с. л. прясно мляко
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се смесват млякото, лимоновият сок, кората от лимона, зехтинът и сол на вкус. Месото се измива и се маринова в получената смес за 30 мин. Маринованите филета се изпичат във фурната или в тиган за 10-15 мин.

  2. 2.

    Картофите се измиват добре и се сваряват да поомекнат. Разрязват се на половини, без да се белят и се издълбават.

  3. 3.

    Морковите се нарязват на парчета и се сваряват добре. Сварените моркови се изцеждат и се пасират с вътрешността от картофите, млякото, маслото и малко сол. Картофите се напълват с пюрето и се сервират с изпечените филенца върху "море" от зелена салата.

Идея:
В картофите могат да се сложат платна от триъгълници кашкавал или сирене.

Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари