Начало За нас Реклама Контакти

Пилешко „Катманду“

Снимка за Пилешко „Катманду“
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Непалските ястия се отличават от индийските по сдържаното използване на подправките. Малко куркума и гарам масала, приготвена по личната рецепта на готвача, са достатъчни чудесно да овкусят тази лесна гозба.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 600 г пилешко филе, нарязано на хапки
  2. 2 глави лук, нарязана на ситно
  3. 3 с. л. гхи
  4. ½ ч. л. куркума
  5. 1 ч. л. гарам масала*
  6.  сол на вкус
  7. 600 мл кисело мляко
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещеното гхи леко се запържва лукът.

  2. 2.

    Прибавят се подправките, солта, киселото мляко и месото и се оставя на умерен огън, докато пилешкото се сготви.
     

*гарам масала - типична за ястията от Северна Индия смес от подправки, в която "сладките" кардамон, канела и карамфил допълват на принципа на контраста „солените“ кимион и кориандър.

Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари