Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки шницели с фъстъци и морковени спагети

Снимка за Пилешки шницели с фъстъци и морковени спагети
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пилешкото месо е истински спасител при остра липса на време за вкусна вечеря. Тази рецепта пък е една от неговите успешни мисии. 


СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пилешки гърди
  2. 5 с. л. обелени фъстъци, ситно счукани
  3. 5 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
  4. 1 с. л. ситно нарязан магданоз
  5. ½ ч. л. риган
  6. 1 щипка розмарин, ситно накълцан – пресен или сушен
  7. 2 с. л. брашно
  8. 1 белтък
  9. 2 с. л. зехтин от маслиново кюспе (памъс)
  10. 1 с. л. масло
  11.  сол и шарен пипер на вкус
  12. 4 едри моркова
  13. 1 стрък праз, нарязан на кръгчета, или 1 с. л. лук, нарязан на ситно
  14. 2 с. л. заквасена сметана
  15.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешките гърди се поставят се между два листа фолио за свежо съхранение и се начукват с точилка или с чук за месо.

  2. 2.

    Смесват се фъстъците с трохите, магданоза, ригана и розмарина.

  3. 3.

    Месото се посолява и се поръсва с шарен пипер на вкус. Всяко парче се посипва с брашно, изтупва се, потопява се в разбития белтък и във фъстъчената смес.

  4. 4.

    Маслото се слага в загретия зехтин и като се разтопи, се пускат шницелите. Изпържват се на умерен огън за кратко от двете страни. Отцеждат се от мазнината върху кухненска хартия и се слагат в тавичка, в загрята на 120° С фурна, за да се поддържат топли и да се досготвят.

  5. 5.

    Морковите се нарязват с белачка на тънки лентички.

  6. 6.

    Празът се пуска в загрятата мазнина за 1-2 мин., слагат се морковите, разбъркват се кратко, подправят се със сол и пипер на вкус и се сипва сметаната. Може да се добави ситно нарязан магданоз или копър.

  7.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари